Biroul vamal principal din Berlin face bilanţul muncii sale: 43 de milioane de euro daune din munca nedeclarată în 2021. Controalele, încheiate cu amenzi totale de circa 1,45 milioane de euro, au fost efectuate în mod orientat spre sectoarele de risc, inclusiv spre industria de expediţii și logistică.

Biroul vamal principal a efectuat 1.876 de inspecții privind respectarea salariului minim și a obligațiilor de securitate socială, cu scopul de a combate formele organizate de muncă nedeclarată.

În baza acestor verificări, anul trecut au fost demarate 5.172 de cercetări pentru infracțiuni, cu circa 1.000 mai multe decât în 2020. Potrivit autorității, au fost deschise și 1.000 de proceduri contravenționale. Amenzile aplicate s-au ridicat la aproximativ 1,45 milioane de euro.

Pe lângă sectorul de expediții și logistică, biroul vamal principal din Berlin s-a concentrat în controlul său şi asupra industriei construcțiilor, sectorului de curățenie și comerțului hotelier și de catering.

Potrivit bilanțului anual al instituţiei, alte sarcini cheie au fost colectarea taxelor de consum, taxelor vamale și taxelor pe vânzările de import. De asemenea, au fost luate măsuri de către unitățile mobile de control pentru combaterea comerțului ilegal cu țigări.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare