Cererea de transport aerian de marfă a crescut, potrivit AirCargoNews. Pe măsură ce închiderile din Shanghai cauzate de Covid încep să se încheie, acumularea de containere în portul Shanghai continuă.

Compania de transport maritim Westbound Logistics a emis săptămâna trecută o actualizare a pieței, în care a declarat că, deoarece producția din Shanghai a scăzut, companiile au redirecționat, printre altele, navele departe de portul Shanghai. Se așteaptă ca acest lucru să creeze un stoc de containere care va afecta capacitatea pe măsură ce industria revine la normal. „Experții din industrie estimează că până la 260.000 de TEU de marfă de export nu au fost expediate din Shanghai în ultimele săptămâni. Acest număr echivalează cu aproximativ 13 mega nave (20.0000 fiecare) de spațiu suplimentar necesar până în sezonul de vârf”, afirmă Westbound Logistics.

Compania Scan Global Logistics declară pentru AirCargoNews că este de așteptat ca rezultatul acumulărilor să fie o cerere suplimentară de transport aerian. „Estimăm că zona Shanghai va începe să slăbească restricțiile de izolare. Când se va întâmpla acest lucru, este de așteptat să vedem o creștere a volumelor de transport aerian, datorită clienților care trebuie să mute produsele staționare din Asia care sunt solicitate pe rafturile din Europa și SUA.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare