Producătorul francez de legume procesate, Bonduelle, şi-a oprit operațiunile la fabrica din Rusia aflată în apropierea graniței cu Ucraina. Grégory Sanson, director financiar, de transformare digitală și dezvoltare al Bonduelle, a declarat că producătorul și-a încetat activitatea la sediul său din Belgorod, situat la aproximativ 25 de mile de graniță.

Bonduelle are trei fabrici în Rusia, dar niciuna în Ucraina. „Unitatea din Belgorod, aproape de granița cu Ucraina, a încetat să funcționeze pentru a asigura siguranța oamenilor. Au fost aplicate planuri de urgență pentru a asigura continuitatea activității în zonă.”

Sanson a spus că vânzările Bonduelle în Rusia și în Comunitatea Statelor Independente sunt de aproximativ 150 de milioane de euro pe an. Compania generează „mai puțin de 10 milioane de euro” în vânzări în Ucraina, a adăugat reprezentantul companiei. În ultimul an financiar al Bonduelle, încheiat la 30 iunie, compania a înregistrat venituri de 2,78 miliarde de euro. „Vom urmări îndeaproape situația, ţinând cont că 80% din ceea ce se vinde în Rusia este produs local”, a mai spus Grégory Sanson, citat de Just Food.

Pe 25 februarie, şi compania Nestlé a declarat că a oprit producția și distribuția produselor sale în Ucraina. Gigantul elvețian, care are trei fabrici și 5.000 de angajați în Ucraina, a declarat că a „închis temporar fabricile, depozitele și lanțul de aprovizionare” din țară.

De asemenea, Coca-Cola HBC a închis fabrica din Ucraina și le-a cerut angajaților să rămână acasă, iar producătorul danez de bere Carlsberg, care are 1.300 de angajați în Ucraina, a oprit operațiunile la două dintre fabrici și a trimis angajații acasă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare