Cu o investiție de peste un sfert de miliard de euro până în 2025, Bosch intenționează să-și extindă în continuare producția de semiconductori din Reutlingen. O nouă parte a clădirii cu 3.600 m2 suplimentari este în curs de construire în locația existentă, iar producţia de semiconductori aici va începe în 2025.

În octombrie 2021, Bosch a anunțat că va investi doar în 2022 peste 400 de milioane de euro în extinderea fabricilor de semiconductori din Dresda, Reutlingen și Penang, Malaezia. În Reutlingen, Bosch produce semiconductori bazaţi pe tehnologia de 150 și 200 mm, iar în Dresda, produce cipuri pe plachete cu un diametru de 300 mm. Însă toate unităţile de producție au în comun o abordare de ultimă generație a controlului bazat pe date. „Datorită combinației de rețele și metode de inteligență artificială, Bosch creează baza pentru îmbunătățirea continuă a producției bazată pe date”, spune Markus Heyn, director general al Robert Bosch GmbH și președinte al Diviziei de soluții de mobilitate. Un exemplu este dezvoltarea de software pentru clasificarea automată a defectelor. De asemenea, Bosch optimizează fluxul de materiale cu ajutorul inteligenței artificiale.

Bosch dezvoltă și produce de peste 50 de ani semiconductori în Reutlingen, atât pentru aplicații auto, cât și pentru sectorul de consum. Cipurile fabricate includ circuite integrate specifice aplicației (ASIC), sisteme microelectromecanice (senzori MEMS) și semiconductori de putere. Extinderea suplimentară a locației va servi în primul rând cererii tot mai mari de MEMS pentru sectoarele auto și de consum, precum și pentru semiconductori de putere cu carbură de siliciu. „Bosch este deja lider în producţia de cipuri pentru vehicule. Dorim să ne menţinem această poziție în mod constant.”

Locaţia va include și dezvoltarea și producția de cipuri din carbură de siliciu, pentru care Bosch a început producția de serie în decembrie 2021. În viitor, cipurile realizate din materialul inovator vor juca un rol din ce în ce mai important în electromobilitate. Bosch este în prezent singurul furnizor din lume care produce semiconductori de putere din carbură de siliciu pentru automobile.

În prezent, aproximativ 8.000 de angajați lucrează la unitatea din Reutlingen în dezvoltarea și producția de semiconductori și dispozitive de control, precum și în administrație și în divizia de sisteme eBike.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare