Compania germană Bosch încheie producția de motoare electrice pentru biciclete din Slovacia şi rămâne doar cu producţia din Miskolc, Ungaria. În urma deciziei,după cum relatează Infostart.hu, sute de angajați vor rămâne fără loc de muncă din martie.

De luna aceasta, compania Bosch opreşte producția de transmisii electrice pentru biciclete în localitatea Harság din districtul Eperjes, Slovacia, veste confirmată și de directorul departamentului de comunicare al grupului Bosch din Cehia și Slovacia, Pavel Roman. Potrivit acestuia, hotărârea se datorează în primul rând faptului că cererea de biciclete electrice nu a crescut la nivelul așteptat, iar unitatea de la Miskolc (Ungaria) poate acoperi cererea actuală. „Compania Bosch a decis să înceteze producția de motoare eBike la fabrica din estul Slovaciei. Cei aproximativ 200 de angajați au fost informați despre decizie pe 26 februarie”, a spus Pavel Roman.

Fostul premier Eduard Heger a susținut că acțiunile premierului Robert Fico și ale Președintelui Peter Pellegrini au dus la plecarea companiei germane. Richard Sulík, fostul ministru al economiei care a condus deschiderea fabricii Bosch din Slovacia, dă vina pe actualul guvern pentru oprirea producției, pentru că iniţial aici era planificată o fabrică cu 4-8.000 de angajați. El l-a acuzat pe ministrul Economiei, Denisa Saková, de lipsă de acțiune. Potrivit lui Richard Sulík, nu este de mirare că investitorul s-a răzgândit după schimbarea guvernului din octombrie anul trecut. Însă Bosch nu a confirmat că există motive politice în spatele închiderii, ci mai degrabă factori de piață.

Ministrul Muncii din Slovacia, Erik Tomáš, nu se arată îngrijorat cu privire la foştii angajaţi, amintind investiția în fabrica de mașini Volvo de lângă Kassa. „Hala de producție se construiește deja la periferia orașului Kassamindszent, iar fabrica de mașini împreună cu furnizorii pot angaja 17.000 de oameni.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut