bp se va asocia cu BMW Group și Daimler Mobility AG cu focus pe electrificare, făcând încărcarea vehiculelor electrice mai convenabilă și mai simplă pentru șoferi. Potrivit noului acord, bp va deveni partener cu 33,3% în Digital Charging Solutions GmbH (DCS), unul dintre principalii dezvoltatori europeni de soluții de încărcare digitală pentru producătorii auto și operatorii de flote.

DCS lucrează cu OEMs pentru a integra soluțiile de încărcare în sistemele de operare ale vehiculului. BMW Group și Daimler Mobility operează servicii de mobilitate sub umbrela asocierii Your Now. DCS se află în spatele mărcii Charge Now și operează servicii de încărcare precum „Mercedes me Charge”, „BMW Charging” și „MINI Charging”. DCS oferă deja acces la 228.000 de puncte de încărcare în 32 de țări, oferind OEMs, clienților de flote și șoferilor de vehicule electrice acces larg la infrastructura de încărcare din întreaga Europă.

Rețelele europene de combustibili şi încărcare ale bp vor fi integrate în rețeaua DCS. Distribuitorul își propune să își dezvolte rețeaua de puncte de încărcare publice EV până în 2030 la peste 70.000 în întreaga lume. bp are în prezent aproximativ 8.700 de puncte de încărcare în Europa, iar rețeaua sa din Marea Britanie, bp pulse, este cea mai utilizată rețea de încărcare EV din Marea Britanie. De asemenea, compania își dezvoltă rapid rețeaua de încărcătoare ultra-rapide și intenționează să aibă aproximativ 250 de astfel de încărcătoare în bezinăriile bp din Marea Britanie și 500 de puncte, de asemenea, în Germania, până la sfârșitul anului.

Achiziția de către bp a acțiunilor DCS este acum supusă aprobării de reglementare. Condițiile tranzacției nu au fost dezvăluite.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare