Potrivit publicaţiei germane Verkehrs Runschau, compania petrolieră BP a închis temporar o parte din benzinăriile din Marea Britanie, deoarece combustibilul a devenit insuficient din cauza lipsei de șoferi de camioane. BP a trebuit să închidă o “mână” de sucursale, dar majoritatea ar putea relua operațiunile în decurs de o zi, a declarat compania, potrivit BBC. În plus, lanțul de aprovizionare este împovărat de faptul că o parte din angajați trebuie să rămână în carantină din cauza intrării în contact cu persoane infectate cu coronavirus.

Cu ambele probleme se confruntă în prezent mai multe industrii din Marea Britanie. Companiile și autoritățile sunt în pragul limitelor, deoarece masele de angajați trebuie să se izoleze din cauza numărului tot mai mare de cazuri. În plus, potrivit asociației Road Haulage Association, cel puțin 60.000 de șoferi pe distanțe lungi lipsesc – în plus față de pandemie -, Brexitul cu condițiile sale mai stricte de viză fiind, de asemenea, responsabil pentru acest lucru.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare