Potrivit Ministerului german de Interne, circa 300 de polițiști au participat la săptămâna de inspecție pe străzile din Brandenburg, cu scopul de a crește siguranța pe străzi în legătură cu traficul de mărfuri.

După cum relatează Verkehrs Rundschau, controalele s-au concentrat în primul rând pe traficul de mărfuri. „Accidentele de circulație în legătură cu transportul de mărfuri au de obicei consecințe grave”, a spus ministrul de Interne al Brandenburgului, Michael Stübgen. Motivele comune pentru accidentele care implică transportul de mărfuri sunt viteza excesivă, asigurarea inadecvată a încărcăturii, distanța insuficientă și oboseala.

Potrivit ministerului, aproximativ 4.000 de forțe de poliție au fost desfășurate în aproximativ 500 de puncte de control la nivel național de luni până miercuri. Campania şi-a propus să contribuie la creșterea siguranței în traficul rutier, cu accent pe transportul de marfă. În Brandenburg, accentul a fost miercuri pe A24.

Acum urmează „maratonul vitezei”, organizat de Roadpol. La ediţia din 2023, poliția a depistat 27.000 de încălcări ale limitei de viteză, ceea ce a fost, conform informațiilor, cu puțin sub campania din 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut