Magazinele Mango vor fi deschise sub formă de franciză în locul celor de la Marks & Spencer (M&S), scrie Vedomosti. Compania turcă Fiba Retail, care dezvoltă lanțul de magazine Marks & Spencer în Rusia prin franciză, a decis să preia şi brandul spaniol Mango. Astfel, unul dintre cei mai mari producători de îmbrăcăminte pentru femei din lume se va întoarce în Rusia cu un nou partener.

La începutul anului 2022, portofoliul Fiba Retail includea 33 de magazine Marks&Spencer în Moscova și cinci în Sankt Petersburg, însă, dat fiind că la sediul central din Marea Britanie s-a decis părăsirea Rusiei, toate punctele de vânzare cu amănuntul ale rețelei au fost închise. Pe 22 iulie însă, compania turcă și-a anunțat decizia de a deschide magazine Mango pe locaţiile M&S. Se știe deja că primul monomagazin va apărea pe piețele centrului comercial Gagarinsky din Moscova. Francizorul plănuiește să achiziționeze bunuri prin importuri paralele, deoarece Mango nu lucrează în prezent cu contrapărți rusești.

Reamintim că lanțul Mango a operat 55 de magazine în Rusia, iar alte 53 au fost operate prin franciză. Lanțul administrat de corporație și-a încetat activitatea în țară în martie, iar în vară compania a decis să vândă drepturile de închiriere pentru propriile magazine către parteneri locali.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare