Un nou raport al Institutului irlandez de Cercetare Economică și Socială (ESRI) evidențiază impactul Brexit-ului asupra fluxurilor europene de mărfuri către și dinspre Regatul Unit. Exporturile europene către Marea Britanie scad cu o cincime, iar exporturile britanice către UE pierd cu 16%.

Studiul concluzionează: comerțul Regatului Unit a redus drastic importurile din statele membre UE, de la un vârf de aproximativ 57% în 2018 la puțin peste 40% la începutul acestui an. Cu toate acestea, exporturile Marii Britanii către restul lumii au crescut. În toate statele membre ale UE, s-a constatat că Brexit-ul a dus la o scădere semnificativă a comerțului cu Regatul Unit, deși în grade diferite. Se remarcă, de asemenea, o reducere semnificativă a numărului de produse comercializate din Regatul Unit către UE, potrivit Transportmedia.be.

Raportul a folosit ca grup de referință fluxurile comerciale la nivel de produs între UE și toate celelalte țări din lume.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare