Potrivit acordului Brexit, o persoană din Regatul Unit nu poate rămâne în spațiul Schengen mai mult de 90 de zile într-o perioadă continuă de șase luni (Regula „90 de zile din 180”), incluzând aici atât călătoriile private, cât și călătoriile de afaceri, iar șoferii de camion sunt supuși exact acelorași reguli, fără nicio excepție.

După cum relatează Asociația britanică a Transportatorilor de Mărfuri, RHA,  atunci când s-a dus în Olanda pentru a lăsa o semiremorcă, după cum prevedea serviciul său permanent, un şofer britanic a fost acuzat de autoritățile olandeze că a depășit limita permisă de şedere în spaţiul Schengen. Potrivit 40ton.net, s-a calculat că în ultimele șase luni britanicul a petrecut mai mult de 90 de zile în Schengen, ceea ce a atras o amendă financiară (nu e precizată suma) și o interdicție temporară de intrare în întreaga Uniune Europeană.

Prin urmare, şoferul va trebui să lucreze pe alte rute. De asemenea, temporar nu va avea dreptul de a merge în nicio țară a Uniunii Europene, nici măcar în vacanță.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare