Bridgestone distribuie anvelope în Europa Centrală și de Est dintr-un nou depozit de 50.000 m2 din Polonia. Unitatea, situată în parcul logistic Panattoni din Poznan, este operată de ESA logistika, pe baza unui contract pe mai mulți ani.

Depozitul stochează și distribuie anvelopele către centrele de vânzare cu amănuntul din regiune în fiecare zi. Compania are 6.000 de puncte de retail în unitatea regională mai largă din Europa, Orientul Mijlociu, India și Africa (EMIA), cu 16 fabrici de producție de anvelope care aprovizionează punctele de vânzare prin centrele sale de distribuție a anvelopelor.

Noul depozit va manipula și anvelopele fabricate la noua unitate de producție a Bridgestone din Poznan.

Ca parte a contractului său cu Bridgestone, ESA logistika furnizează un sistem de management al depozitelor (WMS) care controlează transportoarele pentru încărcarea și descărcarea anvelopelor și, de asemenea, roboții pentru transportul anvelopelor, către sistemul extins de rafturi pentru depozitare.

Unitate a fost organizată pe o bază durabilă, cu iluminare fotovoltaică și sisteme pentru a economisi energie și apă și pentru a reduce emisiile. „Noul proiect, lansat cu ESA logistika, reflectă angajamentul nostru de a crea un lanț de aprovizionare cu beneficii de mediu pe termen lung și se aliniază perfect cu valorile ecologice și energetice din angajamentul Bridgestone E8”, a declarat Elżbieta Oussar, director supply-chain Bridgestone pentru Europa de Est.

De asemenea, Bridgestone şi-a mutat recent sediul operațiunilor sale EMIA la Zaventem, în Belgia. „Această mutare ne-a oferit oportunitatea de a crea un spațiu de lucru dezirabil, care să răspundă nevoilor echipelor noastre globale hibride, pe măsură ce ne adaptăm la un model de lucru inteligent”, a comentat Laurent Dartoux, președinte și CEO al Bridgestone EMIA.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut