Bridgestone Brazilia a anunțat noi extinderi ale fabricii sale de anvelope pentru autoturisme din Camaçari, în statul Bahia, din estul Braziliei. Noua investiție de 270 de milioane de BRL (52 de milioane de euro) va merge către modernizarea și extinderea fabricii și se va adăuga proiectului de extindere de 700 de milioane de BRL (135 milioane de euro) anunțat în iulie anul trecut.

Într-o declarație din 6 septembrie, Bridgestone a spus că proiectul face parte din strategia sa de a produce anvelope de înaltă performanță pentru vehicule de pasageri, SUV-uri și camionete și că va ajuta producătorul să țină pasul cu cererea în creștere pentru astfel de anvelope. „Această investiție face parte din planul nostru strategic pentru creșterea durabilă în Brazilia”, a declarat Vicente Marino, președintele Bridgestone Latin America South. Proiectul, a mai spus el, se concentrează pe „piața anvelopelor premium” și pe producția de anvelope pentru vehicule mai durabile, electrice/hibride.

Investiția anterioară a grupului în locaţie în 2021 a crescut capacitatea de producție cu peste 20%, până la 4,3 milioane de anvelope pe an.

Noul proiect de extindere va crea 126 de noi locuri de muncă permanente. Deschisă în 2006, fabrica din Camaçari are în prezent peste 1.300 de angajați.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare