Bridgestone anunță o investiție de 42 de milioane de dolari pentru a stimula cultivarea și recoltarea de guayule în sud-vestul Statelor Unite, arbust folosit la producerea de anvelope mai ecologice. Compania are deja propria fermă de guayule în Eloy, Arizona. 

Guayule este o plantă care furnizează cauciuc natural, fiind foarte bine adaptată la mediile aride. Aceasta are nevoie de circa jumătate din cantitatea de apă folosită la cultivarea bumbacului.

Bridgestone a investit deja 100 de milioane de dolari în cercetarea acestei alternative și are o fermă de guayule de 113 hectare în Eloy, Arizona. Compania intenționează să crească parteneriatele cu producătorii agricoli locali și să adauge încă 141 de hectare în anul următor.

Producătorul de anvelope vizează în final o suprafață plantată de 10.100 de hectare de guayule. Acesta se așteaptă să poată comercializa primele anvelope din cauciuc natural guayule înainte de 2030.

Inițiativa face parte din dorința Bridgestone de a atinge neutralitatea carbonului și de a face anvelope din materiale 100% regenerabile până în 2050. „Cu guayule, putem reduce impactul asupra mediului asociat cu sursele de peste mări, promovând în același timp un sistem agricol mai durabil pentru părțile acestei țări care se confruntă cu condiții meteorologice persistente și înrăutățite. Deci este cu adevărat ceva care are multe beneficii pentru mediul și economia noastră”, a declarat Nizar Trigui, director de tehnologie la Bridgestone Americas.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare