Consumatorii și-au redus consumul de carne cu 17% în ultimul deceniu, dar sunt necesare ajustări suplimentare pentru un stil de viaţă sănătos.

Consumatorii britanici sunt rugați să-și scadă consumul de carne cu 30% până în 2030. Până în prezent, consumatorii au redus consumul de carne cu 17% în ultimii 10 ani, potrivit unui studiu publicat de revista Lancet Planetary Health. Între 2008/2009 și 2018/2019, consumul mediu de carne a scăzut de la aproximativ 103 g de persoană pe zi la 86 g (-17%). Acest lucru este echivalent cu a mânca aproximativ doi cârnați de porc și jumătate mai puțin în fiecare săptămână. De asemenea, s-a înregistrat o reducere absolută de 13,7 g de carne roșie și 7 g de carne procesată și o creștere cu 3,2 g a consumului de carne albă. O altă surpriză a fost că persoanele născute în anii 1980 – 1990 au fost cei mai mari consumatori de carne, iar cei născuți după 1999 au format singurul subgrup care a crescut consumul în timp, a spus echipa implicată în studiul publicat de Euromeat.
Cu toate acestea, pentru a îndeplini obiectivele pentru diete sănătoase și producție alimentară durabilă stabilite în strategia alimentară națională la începutul acestui an, oamenilor li se cere să își scadă consumul de carne cu încă 30% în următorii 10 ani.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare