Grupul British American Tobacco (BAT) a încheiat un acord privind vânzarea afacerilor din Rusia și Belarus, scrie Prime.

„BAT a încheiat oficial un acord pentru a-și vinde afacerile din Rusia și Belarus în conformitate cu legile locale și internaționale”, a spus compania într-un comunicat. Cumpărătorul va fi un consorțiu condus de membri ai conducerii BAT Rusia, care va deține în totalitate ambele divizii. După vânzare, întreprinderile vor fi numite ITMS Group.

Vânzarea activelor este de așteptat să fie finalizată în octombrie – ca urmare, BAT nu va mai fi prezent în Rusia și Belarus. „Toate mărcile comerciale utilizate până în prezent vor rămâne proprietatea afacerilor rusești. Astfel, consumatorii vor continua să primească produsele cu care sunt obișnuiți sub mărci cunoscute”, a spus BAT.

În martie 2022, compania a anunțat un plan de a înceta operațiunile în Rusia. Apoi, în iulie, a raportat că pierderile sale din cauza procesului de părăsire a Rusiei se ridicaseră deja la aproximativ 1,2 miliarde de dolari. Compania a anunțat în februarie 2023 intenția de a finaliza pe deplin vânzarea afacerilor din Rusia și Belarus până la sfârșitul anului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut