De la începutul anului, vama bulgară a sporit controalele la toate punctele vamale și de frontieră, precum și în toată țara, ale mărfurilor care se deplasează din/spre Austria.

Potrivit Ministerului bulgar de Finanțe, verificările vin în îndeplinirea angajamentului de întărire a controalelor la frontierele terestre luat de Bulgaria și România față de Austria în anexa semnată la decizia privind aderarea celor două țări la Schengen. Se folosesc toate metodele de control vamal, respectiv inspecţia fizică, scanarea cu raze X şi controlul documentelor, explică Logist.Today. Sunt inspectate atât marfa transportată, cât și cabinele camioanelor, mașinilor, camioanelor ușoare și autobuzelor.

În primele șase zile ale anului au fost efectuate peste 7.200 de controale la diverse tipuri de vehicule, inclusiv la cele aflate în tranzit prin țară. În cadrul acestor verificări, au fost descoperite încălcări ale legislației vamale și accizelor la circa 120.000 de țigări, 5,5 kg de tutun, peste 340 de litri de alcool, 800 de litri de ulei de motor, 1.500 kg de detergent, 5.429 de scule electrice, 10.500 de jucării şi 110 parfumuri.

De asemenea, au fost sporite controalele asupra vehiculelor care părăsesc țara. În total, au fost descoperite peste 61.000 de articole – mărfuri trimise din Austria în Turcia, dar nedeclarate corespunzător.

În cadrul unui control comun cu Poliția de Frontieră în zona punctului de trecere de la Vidin, șase cetățeni sirieni au fost găsiți într-un microbuz înmatriculat în Bulgaria, care călătoreau într-o ascunzătoare specială. Potrivit datelor preliminare, imigranții ilegali se îndreptau spre Austria.

Şi controlul sporit asupra rețelei rutiere a țării continuă în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne și alte autorități. Verificările vor continua la toate punctele de trecere a frontierei până la aderarea terestră a țării la Schengen, după care controalele vor rămâne doar la frontierele externe ale UE cu Turcia și Serbia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut