BYD își extinde capacitatea de producție a bateriilor în China prin deschiderea unei noi fabrici în Wenzhou, provincia Zhejiang. Noua unitate, potrivit Electrive, ar avea o capacitate anuală de 20 GWh și va începe producția în 2024.

BYD încă nu a specificat ce tipuri de baterii ar fi fabricate acolo. Potrivit comunicatului de presă, citat de portalul CN EV Post, bateriile de la noua unitate ar fi „fabricate utilizând una dintre tehnologiile promițătoare de baterii disponibile în prezent”.

BYD are deja peste 20 de instalații de baterii în China și va avea o capacitate totală de 135 GWh pe an până la sfârșitul anului. Capacitatea bateriei BYD este programată să crească la 285 GWh până la sfârșitul acestui an și 445 GWh anul viitor.

Potrivit SNE Research, BYD s-a clasat pe locul al treilea privind capacitatea de producție instalată în prima jumătate a lui 2022, după CATL și LG Energy Solution. Cu toate acestea, ritmul de creștere al BYD a fost atât de puternic în 2021, încât se așteaptă ca producătorul chinez să acceadă pe locul secund în acest an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut