BYD a primit prima sa comandă de la TMB Barcelona pentru 25 de eBus BYD de 12 metri de nouă generație. Primele eBus-uri BYD comandate de TMB sunt programate pentru livrare în 2022. Anterior, Madrid a investit masiv în vehicule BYD, cu o ultimă comandă de 20 de unități în această vară, care va duce flota totală de BYD a EMT Madrid la 65 de unităţi.

Comanda vine ca urmare a câştigării unei licitaţii care sprijină Planul Strategic 2025 al TMB de a elimina treptat vehiculele pe motorină și de a accelera reînnoirea și decarbonizarea flotei de autobuze din Barcelona. TMB a colaborat anterior cu BYD, când a testat un eBus în 2020, cu feedback pozitiv. Adoptarea vehiculelor cu energie curată în flota TMB va duce la intrarea în circulație a autobuzelor noi în Catalonia între 2022 și 2024.

Toate autobuzele electrice BYD cu emisii zero vor fi echipate cu pantograf montat pe acoperiș, oferind astfel confortul încărcării la depou, pentru o mai mare eficiență operațională.

EBus-urile vor fi fabricate în unitatea de producție BYD din Ungaria, care a fost deschisă în 2017 pentru a sprijini exclusiv nevoile bazei de clienți în expansiune din Europa. O a doua fabrică europeană, în Franța, a fost oprită recent.

EBus-urile au avantajul sistemului unic de control „6 în 1” al BYD, spune constructorul de autobuze, care integrează toate componente electronice principale ale vehiculului, inclusiv bateria, motorul și controlerul motorului.

BYD eBuses utilizează cea mai recentă generație de tehnologie BYD de baterii cu fosfat de fier. Bateria de 442 kWh, cu densitate crescută de energie, oferă o autonomie mai lungă și o durată de viață extinsă. O singură încărcare oferă o autonomie de 400 km în condiții standardizate de utilizare pe şosea.

EBus-urile din Barcelona sunt echipate cu conectivitate FleetLink, care oferă toate instrumentele de management pentru a monitoriza parametrii de performanță în întreaga flotă de eBus BYD, cu vizibilitate în timp real a stării vehiculului. Isbrand Ho, Managing Director, BYD Europe BV, a declarat: „BYD este mândru să furnizeze TMB cele mai noi autobuze electrice cu emisii zero. Locuitorii frumosul oraș Barcelona au siguranța că eBus-urile BYD sunt echipate cu tehnologie de vârf la nivel mondial, cu fiabilitate și acreditări de siguranță dovedite, fiind în același timp moderne, elegante și confortabile pentru pasageri. Așteptăm cu nerăbdare să vedem BYD eBus operaționale în Barcelona în 2022.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut