Căile Ferate de Stat Bulgare (BDZ) își combină operațiunile de transport feroviar de pasageri și de marfă într-o singură companie pentru a atinge stabilitatea financiară, a anunțat ministrul transporturilor Nikolai Sabev la începutul acestei luni. Revenirea pe piața de transport de marfă este, de asemenea, un motiv pentru schimbarea structurii.

Actuala structură a Căilor Ferate Bulgare, un holding cu două filiale care acoperă operațiunile de transport de pasageri și de marfă, a fost înființată în 2010. Situația actuală financiară este încă nesănătoasă, dar, potrivit ministrului bulgar al transporturilor, Nikolai Sabev, „până la sfârșitul lui 2023, sistemul feroviar va avea o situație financiară sănătoasă”, după ce holdingul BDZ și filialele sale de pasageri și mărfuri vor fuziona. „Scopul este ca transportul de pasageri să fie curat, sigur și plăcut. Schimbăm compania astfel încât să revină dinamic și pe piața de transport de marfă”, a spus Nikolay Sabev. „Europa este pe șine. Europa este verde și vrea ca Bulgaria să fie acolo”, a adăugat ministrul Transporturilor și Comunicațiilor.

Veniturile BDZ ar trebui realizate prin creșterea cotei de piață, iar cheltuielile ar trebui gestionate mult mai eficient. Potrivit unui comunicat al companiei, în primele șase luni de la schimbări, ar trebui să existe o tendință clară a modului în care costurile sunt în scădere, iar veniturile încep să crească. „Am stabilit parametri foarte clari prin care vom monitoriza starea financiară și funcțională a sistemului”, a spus ministrul, subliniind că la începutul lui 2024, BDZ este planificată să intre pe piețele de capital bulgare și internaționale.

În urma unei analize a stării Holdingului BDZ și a companiilor BDZ-Transport Pasageri și BDZ-Transport Marfă, la începutul acestui an s-au făcut mai multe modificări în consiliu. Din motive legate de management defectuos, deficiențe organizaționale și control întârziat asupra implementării programelor de reparații, trei membri ai Consiliului au fost demiși.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare