CJSC (SCR) South Caucasian Railway va investi aproximativ 80 de milioane de dolari în dezvoltarea legăturilor feroviare din Armenia până în 2024. Anunțul a fost făcut de Nikol Pashinyan, premierul Armeniei, care a prezentat programul guvernului pentru 2021-2026. Investițiile vor face posibilă obținerea unor căi ferate noi, calitative.
Premierul a mai spus că vor avea loc reforme majore și în transportul aerian, care includ deschiderea a două companii aeriene locale cu ajutorul investițiilor străine. „Sarcina noastră principală este să lucrăm în mod constant la creșterea atractivității investiționale a țării.“
În cadrul proiectului de transport Nord-Sud (transport rutier internațional de mărfuri), în curând va începe construcția unei secțiuni de 60 de kilometri Sisian-Kajaran, în timp ce construcția tronsoanelor de drum Talin-Landjik și Landjik-Gyumri este deja în desfășurare.

CJSC South Caucasian Railway este o filială a căilor ferate ruse OJSC care gestionează concesiunile pentru căile ferate armene. Infrastructura feroviară din Armenia a fost transferată către managementul concesiunilor căii ferate din Caucazul de Sud, în conformitate cu acordul semnat la 13 februarie 2008. Durata gestionării concesiunii este de 30 de ani, cu dreptul de a o prelungi pentru încă 10 ani.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare