Autorităţile germane au dat undă verde pentru Mercedes-Benz GenH2, vehiculul greu al viitorului cu tehnologie de celule de combustie proiectat de Star. După o perioadă de rodaj pe circuite private, camionul se va putea testa acum şi pe drumurile publice din Germania. Dar pentru începerea producției de serie va trebui să mai așteptăm câțiva ani.

Daimler Trucks își continuă strategia de electrificare atingând o nouă piatră de hotar: Mercedes-Benz GenH2, camionul prototip cu pile de combustie cu hidrogen de la Star, a primit aprobarea autorităților germane pentru utilizare pe drumurile publice.

În aprilie anul trecut, producătorul de camioane a început să testeze modelul GenH2, prezentat în 2020, pe piste de testare și, prin urmare, în mod privat. În acest context, camionul, care în versiunea sa de producție își propune să atingă o autonomie de până la 1.000 de kilometri sau mai mult, minimizând opririle pentru realimentare, acumulase cu succes câteva mii de mile. Acum, cu undă verde de la autoritățile germane, testele vor fi extinse și pe drumurile publice, în special pe drumul B462 din apropierea orașului Rastatt.

Primul vehicul de serie GenH2 este așteptat să fie livrat clienților începând din 2027.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare