O privire rapidă asupra transportului european este suficientă pentru a arăta că transportatorii polonezi şi cei veniţi în Polonia din alte ţări au cucerit clar transportul UE. Camioanele înmatriculate în Polonia domină transportul european, iar acest fapt este confirmat, potrivit 40ton.net, de statisticile oficiale întocmite de organizația „Transport and Logistics Poland”.

De exemplu, amploarea transporturilor dintre Germania și Marea Britanie se ridică la 45 de milioane de tone, din care până la 40% din mărfuri sunt transportate de companii din Polonia. Transportatorii polonezi au, de asemenea, o pondere deosebit de mare pe direcțiile Germania-Cehia (25%), Germania-Franța (24%), Italia-Germania (23%) și Belgia-Germania (22%).

În total, pe întreg teritoriul Uniunii Europene, companiile de transport poloneze urmează să efectueze lucrări de transport internațional la nivelul de 230 de miliarde de tone kilometri. Acesta este de peste trei ori mai mult decât volumul combinat al transportatorilor internaționali înregistrați în Germania, Franța și Italia (un total de 72 de miliarde de tone kilometri). „Nicio altă țară nu joacă un rol similar în transportul internațional. Schimbul de mărfuri între țările UE, precum și exporturile și importurile UE, se află pe umerii companiilor de transport poloneze. Pe rutele internaționale, companiile poloneze realizează de trei ori mai multe performanțe de transport decât companiile din Germania, Franța și Italia. Veniturile din exportul serviciilor de transport rutier polonez se ridică la 9,3 miliarde EUR și sunt aproape la nivelul valorii vânzărilor la export generate de companiile germane, franceze și italiene luate împreună (aproximativ 10 miliarde EUR). Astfel, transportul de mărfuri a devenit o specialitate poloneză”, explică Maciej Wroński, președintele Transport and Logistics Poland.

Cifrele înseamnă, de asemenea, că transportul rutier va constitui până la 28% din toate exporturile poloneze de servicii. Cu toate acestea, dacă sunt luate în considerare toate exporturile poloneze, atât de servicii, cât și de mărfuri, transportul rutier reprezintă 6% din toate vânzările externe ale Poloniei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare