Potrivit celor mai recente modificări aduse legislaţiei, cu implementare începând de luna trecută, camioanele și autobuzele străine nu vor mai putea părăsi Rusia până când proprietarii lor nu vor plăti toate amenzile, arată rbg24.ru.

Aceste măsuri sunt conforme legii  privind controlul statului asupra implementării transportului rutier internațional și răspunderii pentru încălcarea ordinii acesteia. „La părăsirea teritoriului Federației Ruse prin orice punct de control, dacă un vehicul aparținând unui transportator străin este vizat de o amendă administrativă pentru încălcarea legislaţiei naţionale de transport, acesta va putea fi lăsat să treacă numai după achitarea penalităţii respective“, spune legea.

Dacă transportatorul nu are timp să plătească penalizarea în timpul procedurii de control vamal, va trebui să tragă vehiculul departe de punctul de control.

Aceste măsuri se vor aplica și la intrarea pe teritoriul Federației Ruse.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare