Camioanele turcești care vor să părăsească Rusia sunt ținute în Viladivkaz, capitala regiunii Osetia de Nord, timp de aproximativ o lună. Se pare că aici intră în joc rețeaua mafio-polițienească din regiune, care asigură trecerea în Georgia prin drumurile laterale contra unei sume de 300-500 de dolari, potrivit Lojiport.

Din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, există probleme serioase în transportul rutier internațional. Președintele Camerei de Comerţ şi Industrie (OTS) din Hopa (Turcia), Osman Akyürek, a reacționat la faptul că șoferii de camion turci au fost ținuți să aștepte la punctul de frontieră Viladivkaz dintre Rusia și Georgia timp de 25 de zile. Amintind că Sarp Border Gate este poarta de intrare din Europa în 13 țări asiatice prin Turcia, președintele Akyürek a subliniat că Hopa este o poartă importantă de frontieră pentru export și import. „Ca urmare a studiilor noastre, în regiunea Viladivkaz, care este capitala regiunii Osetia de Nord a Rusiei și la 320 de kilometri de Georgia, am aflat că s-au făcut cereri arbitrare privind trecerea camioanelor turcești din regiunea Viladivkaz pe drumul de întoarcere din Rusia spre Turcia, iar șoferii au fost ținuți în așteptare zile întregi. De fapt, intră în joc rețeaua mafio-polițienească formată în această regiune, care asigură trecerea în Georgia prin drumurile laterale cu 300-500 de dolari. Cei care nu plătesc această sumă sunt ținuți în așteptare la Viladivkaz zile întregi”. Subliniind că procesul a avut un impact negativ asupra expeditorilor, șoferilor și industriașilor care așteptau produse, Osman Akyürek a spus: „Ambasada noastră din Rusia face apel şi la Ministerul Afacerilor Externe. Vom urmări problema”, a spus el.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare