Poliţia rutieră din Polonia, care a oprit în trafic un autotractor, a fost surprinsă să constate că şoferul deţinea doar permis de conducere categoria B şi un card tahograf care aparţinea altei persoane. Urmările au fost reţinerea permisului şi consecinţe financiare consistente.

Un autotractor MAN TGX care aparținea unei companii de transport poloneze, fără remorcă, a circulat luni, 8 august, pe autostrada S7 de lângă Grójec. Acolo, patrula ITD l-a oprit pentru control şi a constatat că șoferul nu deține permis de conducere categoria C. Cu toate acestea, un card a fost autentificat pe dispozitiv, însă acesta aparținea unei alte persoane. Mai exact, pentru că nu avea examinările medicale și psihologice necesare și nici o calificare prealabilă, șoferul nu putuse obține propriul card tahograf.

Conform regulamentului nou introdus în Polonia în acest an, simpla folosire a cardului altcuiva are ca rezultat revocarea drepturilor pentru o perioadă de 3 luni. Faptul că șoferul nu avea permis de camion s-a soldat cu reţinerea permisului categoria B. Mai mult, cauza a fost trimisă în judecată, care va aplica o pedeapsă pentru conducere fără calificări corespunzătoare. De asemenea, tot conform ultimului regulament, se impune o amendă între 1.500 şi 3.000 de zloți (322 – 644 de euro) și încă o interdicție de conducere, de cel putin 6 luni şi nu mai mult de 3 ani.

Din cauza încălcărilor constatate în timpul controlului, împotriva transportatorului rutier și a persoanei care gestionează transportul în companie au fost inițiate proceduri administrative. Aceștia, potrivit 40ton.net, se vor confrunta cu sancțiuni financiare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare