Poliția rutieră italiană a identificat un camion echipat cu un dispozitiv care permite falsificarea înregistrărilor tahografului. Diferenţa găsită de experţi între datele efective ale kilometrajului înregistrat în unitatea electronică de control al motorului și citirile tahografului digital a fost de 266.671 km.

Poliția rutieră a orașului italian Lecce (regiunea Apulia) a oprit un camion Iveco pentru viteză excesivă pe autostrada Lecce-Brindisi, notează portalul quotidianodipuglia.it. În timpul controlului, oamenii legii au decis verificarea tahograful vehiculului greu, în urma căreia s-a dovedit că în timpul deplasării, chiar înainte de oprire, aparatul înregistrase repaus.

În timpul controlului, inspectorii au găsit în cabina camionului o telecomandă pentru un „comutator de tahograf” și un carnet de șofer. Pentru a obține dovezi ale utilizării unui dispozitiv ilegal, camionul a fost trimis la un service specializat. În cursul examinării tehnice, experții au stabilit o discrepanță între datele efective ale kilometrajului înregistrat în unitatea electronică de control al motorului și citirile tahografului digital. Diferența a fost de 266.671 km.

Drept urmare, șoferul a fost amendat la punctul de control cu 2.563 de euro, iar de pe permisul profesional i-au fost scăzute 10 puncte de penalizare. În plus, italianului i-a fost reţinut permisul de conducere, care va fi transmis prefecturii locale. Aceasta, la rândul său, are dreptul de a-i suspenda drepturile pe o perioadă cuprinsă între 15 zile şi 3 luni.

Neregula depistată a fost raportată de poliție către Serviciul de Prevenție privind siguranţa la locul de muncă (Spesal della Asl), Registrul transportatorilor rutieri de la autoritatea provincială de transport auto civil și Oficiul de muncă din zona în care își are sediul transportatorul, care acum trebuie să efectueze o anchetă de amploare la firma de transport.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare