Depășirea limitei de viteză de către un şofer ucrainean de camion a fost motivul verificării camionului său. În timpul controlului, poliția daneză a dezvăluit o serie de încălcări care au dus la o amendă substanțială și la reținerea camionului, după cum arată un mesaj al serviciului de presă al Poliției daneze.
În dimineața zilei de 18 octombrie, ofițerii Diviziei de camioane (Tungvognscenter Syd) a Poliției din Iutlanda de Sud-Est, care patrulau în orașul Middelfart, au remarcat un camion înmatriculat în Polonia care se deplasa de-a lungul autostrăzii cu o viteză de 92 km/h, depăşind limita permisă de 80 km/h.
Această încălcare a servit ca pretext pentru verificarea camionului condus de şoferul ucrainean. Examinarea tehnică a arătat că tahograful folosit în mașină a fost manipulat, ceea ce, pe lângă posibilitatea falsificării evidenței perioadelor de muncă și de odihnă ale șoferului, a făcut posibilă atingerea vitezei de peste 90 km/h. În timpul percheziţiei șoferului, a fost descoperit un magnet puternic care poate fi folosit pentru a manipula un tahograf analog.
Tungvognscenter Syd a contactat compania poloneză de transport, descriindu-i situația. Transportatorul a fost de acord cu acuzațiile, dar a declarat că în prezent nu poate plăti amenda de 70.000 de coroane daneze (aproximativ 9.400 de euro) sau o garanţie pentru ea. Din acest motiv, autotractorul a fost reținut și direcționat către o parcare specială. Transportatorul polonez trebuie să găsească un camion pe cheltuiala sa pentru a finaliza livrarea mărfii.
Potrivit poliției, soarta șoferului ucrainean va fi decisă ulterior la o ședință de judecată, unde, pe lângă o amendă, va fi emisă și interdicția de a mai conduce.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut