Ca și alte țări din întreaga lume, Canada se confruntă cu o lipsă gravă de şoferi. Dar lipsa forței de muncă afectează și celelalte meserii ale companiilor de transport şi logistică, astfel că autorităţile nu exclud să apeleze la studenţi străini pentru anumite sarcini.

Potrivit RH Trucking Canada și Trm24.fr, practic fiecare poziție dintr-o companie de transport este afectată de lipsa forței de muncă, de la contabilitate la depozitare şi întreținere.

Ministrul Imigrării din Canada, Sean Fraser, a dat startul unei controverse afirmând că studenții străini ar putea „să se angajeze” și astfel să reducă deficitul. „Pe măsură ce economia crește mai repede decât angajatorii pot angaja, Canada trebuie să ia în considerare toate opțiunile pentru a accesa competențele și forța de muncă necesare pentru a susține creșterea acesteia. Imigrația va fi cheia pentru a aborda deficitul nostru de forță de muncă”, a spus ministrul.

Până la sfârșitul anului, cei 500.000 de studenți străini din Canada, al căror permis de studiu include autorizarea de a lucra în afara campusului, pot depăși limita săptămânală de 20 de ore de muncă în afara instituției lor de învățământ.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare