Autoritatea care gestionează Canalul Panama anunță o creștere a numărului zilnic de nave în tranzit începând cu 15 mai, ca urmare a prognozei de ploaie. Seceta din ultimele luni a forțat Autoritatea să reducă drastic pasajele, ceea ce a determinat mai multe companii maritime de transport să-și revizuiască rutele. Printre acestea se numără și Maersk, care în ianuarie 2024 a anunțat că navele portcontainere de pe serviciul OC1 (care leagă Asia de coasta de est a Statelor Unite) nu vor folosi canalul și că mărfurile vor traversa istmul cu trenul.

Înainte de asta, din 7 până în 15 mai, Autoritatea va implementa lucrări de întreținere la ecluzele Gatun, ceea ce va determina o reducere temporară a numărului de tranzite zilnice prin ecluzele Panamax, de la 20 la 17. Imediat după aceea, însă, ar trebui să se producă o creștere a capacității de tranzit: din 16 până în 31 mai, numărul de tranzite tranzite zilnice prin ecluzele Panamax va crește de la 17 la 24. Această extindere va continua cu îmbunătățiri suplimentare începând cu 1 iunie, când tranzitele zilnice prin ecluzele Neopanamax vor crește de la șapte la opt.

O altă modificare anunțată se referă la pescajul maxim admisibil pentru navele care tranzitează prin ecluzele Neopanamax. Începând cu 15 iunie, această limită va fi ridicată la 13,71 m, peste limita actuală de 13,41 m. Această ajustare este rezultatul unei analize precise a disponibilității apei și ține cont de proiecțiile referitoare la nivelurile lacului Gatun, asigurând condiții optime de navigație.

Autoritatea se așteaptă la o revenire completă la normalitate în 2025.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut