Compania de curierat Cargus a trecut printr-o transformare majoră în ultimul an și jumătate, de la consolidarea echipei şi îmbunătățiri ale performanței operaționale, până la dezvoltarea soluțiilor tehnologice care oferă o experiență unică clienților săi. În primul semestru, Cargus a înregistrat o creștere de peste 10% a veniturilor, comparativ cu aceeași perioadă din 2022, și estimează o creștere similară pentru întreg 2023. Compania a bugetat aproximativ 33 de milioane de lei pentru investiții în logistică, soluții tehnologice și expansiune internațională.

„2023 are toate premisele pentru a fi unul bun pentru Cargus, un reper pentru parcursul nostru în următorii ani: am adus noi profesioniști în echipă, am crescut performanța operațională, am dezvoltat produse și servicii noi și ne-am extins dincolo de granițele locale. Sunt doar câteva exemple. În cifre, am început anul pe plus, cu o creștere de două ori mai mare față de sfârșitul lui 2022 și anticipăm o creștere suplimentară datorită investițiilor constante și eforturilor echipei“, afirmă Yannick Mooijman, CEO Cargus.

Cargus și-a continuat expansiunea către piețele europene de e-commerce și dezvoltarea segmentului de livrări cross-border. Compania și-a intensificat activitatea în Polonia, unde a pus în funcțiune infrastructura operațională, a consolidat echipa locală și a adăugat clienți importanți în portofoliu.

În luna iunie, Vinted, platforma europeană online dedicată segmentului second-hand, a încheiat o colaborare cu Cargus, alăturându-se altor jucători, precum Bonprix sau LPP și completând, astfel, portofoliul companiei.

Următorii pași vizează extinderea Cargus în Cehia, Ungaria, Slovacia și Germania, crearea de infrastructură în aceste țări și dezvoltarea parteneriatelor logistice. Anul viitor, compania țintește dublarea volumului de colete procesate pe segmentul de comerț transfrontalier.

Creștere pe toate segmentele de business

Segmentul de comerț electronic reprezintă o parte importantă din portofoliul Cargus. Compania va continua să capitalizeze creșterea comerțului electronic intern și estimează o creștere de 7-10% a pieței locale, în ansamblu, până la sfârșitul anului.

Un alt segment Cargus care a depășit așteptările este cel al micro-întreprinderilor și micilor afaceri, care și-a dublat volumul, comparativ cu S1 2022. Estimările companiei arată o creștere semnificativă și în următorii ani.

Bunurile de larg consum (FMCG), IT&C, Beauty, Pharma și Cărți au fost domeniile cu cele mai mari volume livrate în perioada primele 6 luni, bunurile de larg consum (FMCG) fiind segmentul cu cea mai mare creștere.

Rețeaua operațională Cargus cuprinde 5 centre naționale de sortare, cu o capacitate de procesare de 46.000 de colete pe oră, 2 centre de acces cu rol strategic pentru livrările transfrontaliere și 36 de depozite în întreaga țară. În total, activele operaționale ale Cargus acoperă o suprafață de peste 220.000 m2. Cargus are în plan să deschidă și un nou depozit în Sibiu, în viitorul apropiat.

În toamna acestui an, compania va lansa două platforme tehnologice cu beneficii directe și reale pentru clienți. Prima este o platformă de tip omnichannel care optimizează și eficientizează procesul de comunicare cu clienții și consumatorii. A doua este o platformă dedicată magazinelor online, care le oferă un ecosistem operațional complet – de la gestionarea comenzilor și stocurilor și până la integrarea cu peste 30 de marketplace-uri, rapid și eficient.

Rețeaua Cargus SHIP & GO a fost și continuă să fie una dintre direcțiile de investiții ale Cargus. În mai puțin de un an, compania a ajuns la 3.000 de locații, în orașele mari, medii și mici din România și a construit un ecosistem complet de servicii și opțiuni de plată în jurul acesteia. Volumul de livrări dedicat segmentului out-of-home (OOH) a crescut cu 300% în mai puțin de un an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut