Producătorul danez de bere, Carlsberg, a semnat un acord de vânzare a afacerii rusești, inclusiv fabrica de bere Baltika-Pikra din Krasnoyarsk. Deocamdată, nu se știe cine e noul proprietar al activelor, iar părțile așteaptă aprobarea comisiei guvernamentale pentru investiții străine.

Potrivit unui comunicat al companiei, Carlsberg, care încearcă de multă vreme să găsească un cumpărător pentru partea rusă a afacerii, a semnat un acord. Producătorul nu a dezvăluit însă preţul de vânzare şi cine este cumpărătorul. „Semnarea unui acord de vânzare a afacerii din Rusia este o etapă foarte importantă în procesul foarte complex de separare și vânzare”, spune CEO-ul Carlsberg, Cees ‘t Hart, în anunțul citat de Food Supply. „Deși presupunea un proces amplu, a fost important să ajungem la cea mai bună soluție posibilă pentru toate părțile interesate, inclusiv pentru cei peste 8.000 de angajați din Rusia. Acum așteptăm cu nerăbdare să primim aprobările de reglementare necesare.”

În a doua jumătate a lui 2022, Carlsberg a câștigat 543 milioane DKK (72,6 milioane de euro) numai din operațiunile din Rusia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut