Producătorul danez de bere Carlsberg și-a calculat pierderile după ce a părăsit Federaţia Rusă, scrie Vedomosti. Acestea s-au ridicat în 2023 la 40,8 miliarde de coroane (5,5 miliarde de euro).

Carlsberg a anunțat o pierdere de 5,5 miliarde de euro ca urmare a retragerii sale de pe piața rusă. În plus, pierderile totale au fost estimate la peste 6,8 miliarde de dolari. Carlsberg Group și-a anunțat decizia de a vinde toate activele din Rusia în martie 2022. În acea perioadă, potrivit Retail.ru, compania a oprit investițiile și exporturile în țară și a dar şi producția, vânzările și publicitatea mărcii Carlsberg. În august 2023, au apărut informații că decizia de a părăsi piața rusă a dus la pierderi ale companiei în valoare de 584 de milioane de euro în prima jumătate a lui 2022, în ciuda creșterii vânzărilor în alte țări. Mai târziu, în noiembrie 2023, Carlsberg a cerut despăgubiri autorităților ruse din cauza eșecului acordului de vânzare a companiei de bere Baltika. Dacă negocierile nu au loc, investitorul plănuiește să se adreseze unei instanțe internaționale de arbitraj.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut