Carlsberg a semnat cu Better Energy, care se ocupă și de construcția unui imens parc solar, un acord de cumpărare a energiei verzi. Potrivit înţelegerii, compania Better Energy va construi, exploata şi întreţine un parc solar cât 105 terenuri de fotbal.

Potrivit acordului, fabrica de bere achiziționează 29 GWh pe an de energie electrică verde și fără subvenții, pentru a fi utilizată la fabrica de bere din Fredericia. „La Carlsberg, am făcut deja pași către tranziția verde, dar putem face mai mult. Suntem încântaţi de noul acord cu Better Energy, care produce energie electrică nouă, verde, care corespunde consumului mediu anual de energie electrică a peste 46.000 de danezi”, spune CEO-ul Carlsberg, Peter Haahr Nielsen.

Potrivit directorului general al Better Energy, decizia lui Carlsberg ajută la stimularea tranziției ecologice. „Carlsberg a făcut o alegere activă de a cumpăra energie electrică nouă și, astfel, a accelerat tranziția ecologică în Danemarca și Europa”, spune Rasmus Lildholdt Kjær.

Decizia face parte din programul de sustenabilitate al Carlsberg. „Noul acord vine în sprijinul programului «Together Towards ZERO and Beyond», unde ne-am extins obiectivele deja ambițioase și am adăugat altele noi. În plus, suntem bucuroși să contribuim la transformarea energiei verzi în Danemarca, adăugând mai multă energie verde la rețeaua electrică daneză”, spune Peter Haahr Nielsen.

Decizia sprijină astfel două obiective în strategia fabricii de bere. Un obiectiv este ca, în 2030, toată energia electrică să provină din surse regenerabile care să aducă o nouă energie verde la rețeaua de electricitate – de exemplu prin producție proprie sau contracte de achiziție de energie pe termen lung. Al doilea stabileşte că, în 2030, toate fabricile de bere ale companiei trebuie să fie neutre din punct de vedere al CO2.

Conform planului, parcul solar va fi conectat la rețeaua de energie electrică în 2024.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare