Până la jumătatea lui 2023, concernul danez de bere Carlsberg intenționează să semneze un acord privind vânzarea afacerilor din Federația Rusă, scrie Interfax.

În Rusia, Carlsberg este proprietarul LLC Baltika Brewing Company. Compania se așteaptă să semneze un acord pentru vânzarea afacerii în această vară, mai ales că a demarat deja procesul de selecţie a potențialilor cumpărători, definind criteriile de participare la licitație. Lansarea ofertei este programată pentru primul trimestru al anului 2023. În legătură cu viitoarea tranzacție, Carlsberg speră să găsească cea mai bună soluție pentru toate părțile interesate, inclusiv pentru angajații și acționarii grupului.

La începutul lui martie 2022, Carlsberg a anunțat încetarea noilor investiții și exporturi către Federația Rusă, precum și suspendarea producției de bere sub marca sa emblematică cu același nume. De asemenea, compania a refuzat să facă publicitate pe piața rusă, iar ulterior a decis să părăsească țara. Începând cu cel de-al doilea trimestru al anului trecut, afacerea din Rusia este clasificată ca un activ deținut pentru vânzare, nefiind inclusă în rezultatele financiare generale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare