Carlsberg Bulgaria injectează 23 de milioane de leva (11,75 milioane de euro) din fonduri proprii în construcția unei noi unități în care își va extinde operațiunile de producție, a anunțat Ministerul Inovării din Bulgaria.

Investiția Carlsberg Bulgaria presupune construirea unei noi clădiri în orașul Blagoevgrad, din sud-vestul Bulgariei, care va fi dotată cu tehnologii de ultimă generație, inclusiv o nouă linie CAN pentru producția de cutii de bere de 0,5 litri, precizează SeeNews.

Facilitatea, care va începe operațiunile în prima jumătate a anului viitor, va permite Carlsberg Bulgaria, care produce mărcile Shumensko Pivo și Pirinsko, să își dezvolte în continuare portofoliul de produse.

Investiția va genera până la 10 noi locuri de muncă. Construcția unei infrastructuri suplimentare aferente pentru a deservi linia de producție CAN este, de asemenea, în plan, a spus Carlsberg Bulgaria. „Cu noua linie, intenționăm să extindem producția și ocuparea forței de muncă în companie, deoarece credem că prin inovație și proiecte comune putem contribui la un viitor mai durabil. De asemenea, vom putea produce bere în cutii aici, în Bulgaria, în loc să le importăm din țările vecine”, a declarat CEO-ul Carlsberg Bulgaria, Wojciech Zabinski.

Filiala bulgară a grupului danez are fabrici de bere în Shumen, în nord-estul Bulgariei, și în Blagoevgrad, și importă, de asemenea, produse de la mărcile de bere Erdinger și Tuborg, precum și cidru Somersby.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare