În Corporate Village din Zaventem, lângă Bruxelles, unde lucrează aproximativ 9.000 de oameni, Carrefour testează până la sfârşitul primăverii livrarea comenzilor mici din online cu un robot cu conducere autonomă. Carrefour Belgia este primul din Europa care testează livrarea cu un robot de la Delivers.ai.

Începând de săptămâna viitoare, angajații vor putea plasa comenzi, adică vor putea alege dintre cele 500 de articole disponibile în magazinul Carrefour din parcul de birouri. Ei vor găsi o gamă personalizată de fructe proaspăt tăiate și prăjituri de cafea pentru micul dejun, salate, preparate sănătoase și sandviciuri proaspete, pregătite zilnic la fața locului într-un laborator, dar şi gustări sărate sau dulci pentru după-amiază.

Dacă acest prim test reușește, va urma un test într-un hipercentru. Carrefour intenționează să implementeze inițial serviciul în orașe mari precum Anvers, Bruxelles, Gent și Liège. Robotul va revoluționa și orașele mici și mijlocii nedeservite în prezent de livrare la domiciliu, potrivit Retail Detail.

Dacă testarea va avea succes, robotul complet autonom va putea livra alimente acasă din magazine în decurs de 15 minute. Carrefour își propune astfel să-și extindă oferta în noi zone, pentru a face livrarea la domiciliu mai rapidă și mai accesibilă în toată Belgia.

Robotul Delivers.ai este echipat cu opt camere și senzori care au pre-cartografiat zona de mișcare. Drept urmare, robotul se mișcă în siguranță și evită obstacolele. La rândul său, este foarte vizibil datorită mai multor lumini indicatoare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut