Carrefour a încheiat un acord cu grupul Louis Delhaize pentru achiziționarea Cora și Match în Franța. Tranzacția, care se așteaptă să se încheie în vara lui 2024, evaluează activele achiziționate la o valoare de 1,05 miliarde de euro, după cum a spus Carrefour într-un comunicat, citat de European Supermarket Magazine.

Ca parte a tranzacției, Carrefour va achiziționa şi imobilele a 55 de hipermarketuri și 77 de supermarketuri Cora și Match. Cei doi retaileri au generat împreună vânzări nete de 5,2 miliarde de euro în 2022 (4,3 miliarde de euro fără benzină) și EBITDA de 189 milioane de euro. „Carrefour anunță prima achiziție majoră în Franța în mai bine de 20 de ani, prin care își consolidează poziția de lider în retailul alimentar pe piața internă”, a comentat directorul executiv al Carrefour, Alexandre Bompard. „Această tranzacție demonstrează, de asemenea, capacitatea noastră de a urmări strategia de creștere externă prin achiziții direcționate, oferind cote de piață și sinergii, datorită transformării inițiate în urmă cu 6 ani. Grupul Carrefour va putea oferi magazinelor achiziționate un model comercial și operațional puternic, complementar know-how-ului Cora și Match, datorită mărcii proprii şi accelerării digitalizării”.

Cora și Match operează 60 de hipermarketuri, respectiv 115 supermarketuri și angajează aproximativ 24.000 de oameni în Franța.

Cel mai recent anunț vine la doar câteva zile după ce Carrefour a încheiat un parteneriat cu Nexity pentru a-și îmbunătăți portofoliul imobiliar din Franța.

Carrefour a spus că achiziția oferă „un potențial semnificativ pentru sinergii” și extinde amprenta grupului în estul și nordul Franței, unde amprenta era limitată.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut