La mai puțin de un an de la achiziționarea lanțului de supermarketuri Yeinot Bitan, Electra Consumer Products a semnat un memorandum de înțelegere cu compania franceză Carrefour privind deschiderea unui lanț de supermarketuri în Israel sub marca franceză.

Conform acordului, peste 150 de filiale ale lanțului Yeinot Bitan vor fi transformate treptat în filiale Carrefour. Primele magazine sub brandul Carrefour vor fi deschise spre sfârșitul anului 2022, în timp ce produsele de marcă proprie Carrefour vor începe să fie vândute în filialele Yeinot Bitan înainte de vară.

Carrefour este cel mai mare retailer internațional care a intrat în Israel. Compania are aproximativ 13.900 de sucursale și o cifră de afaceri de 81,2 miliarde de euro, potrivit Globes.

Contractul de franciză dintre părți este pe 20 de ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 20 de ani. Contravaloarea francizei va fi formată dintr-un avans inițial, plus o cotă din venit. Părțile vor lucra pentru semnarea unui acord obligatoriu până în aprilie. „Acest acord demonstrează bazele solide ale strategiei internaționale de franciză a Carrefour. Electra este o companie cu un puternic spirit antreprenorial de retail, pe care l-a demonstrat când a cumpărat Yeinot Bitan în 2021. Suntem siguri că apariția Carrefour în Israel va ajuta semnificativ la îmbunătățirea experienței de cumpărare locală și va întări puterea de cumpărare a consumatorului”, a declarat Patrick Lasfargues, președintele diviziei internaționale Carrefour.

CEO-ul Electra Consumer Products, Zvi Schwimmer, a adăugat: „Intrarea Carrefour în Israel este cea mai mare și mai semnificativă mișcare din istoria retailerului din Israel. Avantajele Carrefour sunt în concordanță cu strategia Electra de a oferi valoare adăugată clientului și de a conduce în fiecare domeniu în care intră.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare