Retailerul francez Carrefour a devenit primul lanț străin de supermarketuri din Israel, scrie Retail Detail.

Lanțul Carrefour a deschis primele magazine în Israel. Retailerul s-a angajat să scadă prețurile la alimente, acestea fiind printre cele mai mari din lume, depăşind Paris, Hong Kong sau New York (date din 2021). CEO-ul Carrefour, Alexandre Bompard, a declarat că intenționează „în acest fel să contribuie la lupta împotriva presiunii asupra puterii de cumpărare”. Premierul israelian Benjamin Netanyahu consideră sosirea Carrefour „o veste bună pentru cetățenii Israelului”. Compania a deschis imediat 3 hipermarketuri, 10 supermarketuri, 37 de mini-marketuri şi un magazin online. În plus, Carrefour a încheiat un parteneriat cu grupul israelian Electra Consumer Products și filiala sa, Yenot Bitan (un retailer local de produse alimentare care operează supermarketuri francizate).

Grupul francez a investit peste 62 de milioane de euro în primele 50 de magazine din Tel Aviv și împrejurimi. Până la sfârșitul acestui an, compania plănuiește să crească numărul la 80-100 de magazine.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare