Carrefour își regândește organizația de achiziții și își reziliază acordurile internaționale privind negocierile comune ale unor volume mari de la producătorii din FMCG. După ce a încetat anterior colaborarea cu Système U, alianța retailerului Carrefour cu grupul Louis Delhaize se apropie și ea de sfârșit.

Din 2014, francezii de la Carrefour negociază condiții de achiziţii de la cei mai mari producători din FMCG nu doar pentru magazinele proprii, ci și pentru hipermarketurile Cora și supermarketurile Match ale grupului Louis Delhaize. La sfârșitul anului 2018, această cooperare a fost extinsă și în Belgia și Luxemburg. Unindu-și forțele și negociind volume mai mari, ambii retaileri și-au dorit să obțină condiții mai bune de achiziţii.

Însă acum pun capăt cooperării lor. Acordul de achiziţii dintre Carrefour și grupul Louis Delhaize se va încheia pe 28 februarie 2023 pentru Franța și pe 31 decembrie 2022 pentru Belgia și Luxemburg, după cum afirmă Carrefour într-un comunicat de presă.

Potrivit diverselor surse citate de Retail Detail, Carrefour vrea să-și restructureze organizația de achiziții, astfel că acum lucrează la un nou centru de achiziții, care va negocia pentru cele șase țări europene în care își desfășoară activitatea retailerul alimentar: Franța, Belgia, Spania, Italia, Polonia și România.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare