Ramura de investiții a brokerului imobiliar logistic CBRE, CBRE Investment Management, a convenit cu Hillwood Investment Properties să achiziționeze „57 de active, 28,4 milioane de metri pătrați de proprietăți logistice de ultimă generație în SUA și Europa, evaluate la aproximativ 4,9 miliarde de dolari”.

CBRE a explicat că „portofoliul include 33 de active din SUA, însumând 19,2 milioane m2 și 24 de active în Germania, Polonia și Regatul Unit, însumând 9,2 milioane m2”, notează Transport Intelligence.

Motivul din spatele achiziției a fost explicat de Chuck Leitner, CEO al CBRE Investment Management, care a comentat că acum piața cere centre de livrare situate în apropierea clientului. Aceste proprietăţi sunt mai scumpe, dar prețul e justificat de rolul pe care îl joacă în sistemele de livrare last mile din e-commerce. Chuck Leitner a spus pentru Wall Street Journal că cererea pentru astfel de locații în Europa „abia a început”, deoarece comerțul electronic era mai puțin dezvoltat acolo.

Hillwood Investment Properties este condus de Ross Perot Jr. O mare parte din proprietatea sa nu a fost încă terminată, doar două treimi având contracte de închiriere convenite. Cu toate acestea, se pare că în SUA, compania face deja afaceri cu mari comercianți online, cum ar fi Amazon, dar și cu retaileri convenționali, ca Walmart. Se pare că Hillwood a avut succes în a anticipa nevoia de noi tipuri de locații. Hillwood are, de asemenea, un portofoliu de proprietate industrială pe care caută să-l vândă.

Investițiile în proprietăți logistice se dezvoltă în paralel cu investițiile în transport, în special în capabilitățile de last mile. Deși se acordă atenție tipurilor de capabilități locale pe care CBRE le-a cumpărat în acest caz, nu trebuie ignorat faptul că e-commerce are un impact de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. De exemplu, aglomerația din porturile de containere este probabil să aibă ca rezultat investiții în noi proprietăți capabile să atenueze fluctuațiile volumelor de trafic.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare