Comisia Europeană sprijină cu 1,4 milioane de euro cei 320 de angajați disponibilizați care lucrau în 50 de companii din regiunea spaniolă Aragon în sectorul auto și care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei.

Suma alocată din Fondul european de ajustare la globalizare pentru lucrătorii detașați (FEG) îi va sprijini prin educație sau formare pe cei disponibilizaţi să-şi găsească noi locuri de muncă. „A investi în oameni înseamnă a investi în abilitățile și oportunitățile lor de a avea succes pe piața muncii. UE este solidară cu cei care şi-au pierdut locul de muncă din domeniul auto din Spania, ajutându-i să-și relanseze cariera cu competențe noi și suplimentare, dar și prin consiliere pentru a-și deschide propria afacere“, a spus Nicolas Schmit, comisarul pentru ocuparea forței de muncă. Formarea va contribui și la îmbunătățirea competențelor digitale și a cunoștințelor despre noile procese de producție industrială, contribuind astfel la tranziția digitală în industria auto. Participanții pot primi indemnizații pentru participarea la aceste măsuri și o contribuție la cheltuielile de călătorie.

Costul total estimat al măsurilor de sprijin este de 1,7 milioane de euro, din care FEG va acoperi 85%, iar regiunea Aragon va acoperi 300.000 de euro.

Restricţiile impuse pentru limitarea pandemiei, dar și penuria de semiconductori au avut un impact semnificativ asupra afacerilor din sectorul auto din Spania. În 2020, producția a scăzut cu 18,9% față de 2019, cu consecințe negative asupra ocupării forței de muncă.

În Aragon, sectorul auto reprezintă 2,4% din ocuparea forței de muncă. În iunie 2021, rata generală a șomajului regional a fost de 10,7%, cu 3,6% mai mult decât media UE (7,1%).

Deoarece mulți aparțin unor categorii de lucrători deja dezavantajate pe piața regională a muncii, autoritățile din Aragon se așteaptă ca majoritatea lucrătorilor disponibilizaţi din sectorul auto să aibă dificultăți în a găsi noi locuri de muncă dacă nu primesc sprijin suplimentar și personalizat.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare