Comisia Europeană a aprobat achiziția Bolloré Logistics de către CMA CGM, impunând însă condiții, inclusiv cesionarea activităților din unele țări africane. Datorită acestei tranzacții, CMA CGM își va extinde oferta în transportul containerelor și în servicii portuare, în timp ce Bolloré Logistics își aduce expertiza în transportul de mărfuri în logistica contractuală.

Comisia Europeană a dat undă verde propunerii de achiziție a Bolloré Logistics de către compania franceză de transport maritim CMA CGM, impunând totuși condiții stricte, rezultate dintr-o investigație CE, care a ridicat îngrijorări cu privire la potențialele repercusiuni ale concentrării asupra nivelurilor de concurență, în special în serviciile de transport maritim din regiunile franceze de peste mări – Martinica, Guadelupa și Guyana Franceză.

Ancheta CE a relevat că tranzacția, așa cum a fost notificată inițial, ar fi putut reduce semnificativ concurența, creând legături verticale puternice între activitățile de transport de containere ale CMA CGM și activitățile de transport maritim ale Bolloré Logistics în aceste teritorii. În special, au existat temeri că CMA CGM ar putea favoriza Bolloré Logistics în detrimentul concurenților săi, având în vedere cota de piață mare a acesteia pe rutele în cauză.

Pentru a atenua aceste preocupări, după cum relatează Trasporto Europa, părțile au propus să cedeze toate activele Bolloré Logistics din Guadelupa, Martinica, Saint Martin și Guyana Franceză, precum și mai multe active din Franța metropolitană.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut