Comisia Europeană i-a trimis o scrisoare guvernului maghiar prin care îi cere să înceteze discriminarea pe baza plăcuțelor de înmatriculare la benzinării. În caz contrar, autoritatea europeană va declanșa proceduri de infringement, scrie Reuters.

Solicitarea vine de la Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, care a scris în scrisoarea oficială că vehiculele cu plăcuțe de înmatriculare din țările UE trebuie să plătească cu 50-60% mai mult pentru combustibil decât vehiculele cu plăcuțe de înmatriculare din Ungaria. El susține că această discriminare încalcă mai multe reguli UE.

Scrisoarea este adresată lui László Palkovics, ministrul Tehnologiei și Industriei.

Dacă Ungaria nu respectă cererea, vor fi inițiate proceduri de încălcare a dreptului comunitar și poate fi aplicată o amendă.

Măsura discriminatorie a fost anunțată de cancelarul Gergely Gulyás în 26 mai. Din 27 mai, maşinile cu plăcuțe străine de înmatriculare pot alimenta la benzinăriile din Ungaria la aproape de două ori prețul de alimentare al maşinilor înmatriculate în Ungaria. Mai exact, alimentarea maşinilor autohtone cu benzină sau motorină se face la un preț de 480 HUF (circa 1,25 euro) pe litru, în vreme ce străinii vor plăti 661 de forinți (1,68 euro) pentru un litru de benzină 95, în vreme ce motorina costă 679 HUF (1,73 euro) pe litru.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare