Comisia Europeană a decis să redeschidă investigațiile antidumping și antisubvenție privind importurile de anvelope pentru camioane și autobuze din China în UE.

Decizia Comisiei va aborda „ilegalitățile” identificate de Tribunalul European în anularea recentă a taxelor pe cinci ani, pe care CE le-a impus asupra acestor importuri la 4 mai 2018, potrivit European Rubber Journal.

Decizia de redeschidere a cazului, emisă pe 7 iulie, înseamnă că importurile unor „anumite anvelope, noi sau reșapate, pentru autobuze sau camioane originare din Republica Populară Chineză” sunt supuse înregistrării.

La 4 mai, Tribunalul European a decis că taxele antidumping și compensatorii ale CE impuse importurilor de anvelope pentru camioane și autobuze din China trebuie să fie anulate.

În hotărârea sa, instanța a constatat că CE nu a efectuat o comparație echitabilă a prețurilor în calcularea subcotării prețurilor.

Cazul a fost introdus de Asociația chineză a industriei cauciucului și Camera de Comerț din China a importatorilor și exportatorilor de metale, minerale și produse chimice la începutul anului 2019.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare