Nici Pachetul Mobilitate, nici creșterea costurilor sau lipsa șoferilor nu au descurajat o firmă de transport din Bulgaria care a reușit să înregistreze în ultimii ani cea mai rapidă creștere din Europa. Așa că, dacă la sfârșitul lui 2020, compania avea o flotă de 700 de camioane, anul acesta a ajuns la camionul cu numărul 1.000.

Compania bulgară Discordia a înregistrat o creștere de 40% în ultimii cinci ani, iar în ultimii doi evoluția sa a fost impresionantă. La sfârșitul lui 2020, Discordia se lăuda cu extinderea parcului la 700 de ansambluri, la începutul acestui an avea deja 900, iar vinerea trecută a anunțat că a ajuns la 1.000 de unități. Compania a crescut și numărul de angajați care a ajuns la 1.700 de persoane.

Camionul companiei cu numărul 1.000 este un DAF de ultimă generație, cuplat la o remorcă cu prelată Kögel. Discordia a optat pentru tipul DAF XF, o variantă cu un dormitor de lungime standard și un motor remarcabil, fiind un succesor al variantei XF Space Cab care a fost comandată până acum de această companie.

Camioanele vor fi folosite pe rute internaționale, în principal în Europa de Vest. Între timp, compania anunță deja creșteri suplimentare, atât în ce privește flota, cât și ocuparea forței de muncă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare