Guvernul ceh a prelungit controalele la frontiera cu Slovacia pentru încă 45 de zile. Din cauza afluxului de refugiați predominant sirieni, Cehia introdusese controale la granița cu Slovacia la sfârșitul lunii septembrie, cu termen de încheiere săptămâna trecută. Apoi, premierul Cehiei, Petr Fiala, a spus că va prelungi controlul până pe 12 noiembrie, adică pentru 15 zile. Acum deja vorbim despre o prelungire până pe 12 decembrie, potrivit ceskenoviny.cz.

Ministerul de Interne a explicat că decizia s-a datorat creșterii puternice a migrației ilegale, creșterii activității transfrontaliere a grupurilor organizate de contrabandiști și înrăutățirii situației migrației și securității la frontierele externe ale UE și la frontierele interne cu Slovacia. „Libera circulație a persoanelor în spațiul Schengen este o realizare pe care nu vrem să o pierdem. Prelungirea este o soluție parțială și pe termen scurt, care, totuși, este necesară în acest moment pentru a proteja securitatea în Republica Cehă. Folosim acest timp pentru negocieri atât cu partea slovacă, cât și la nivelul Uniunii”, spune ministrul de Interne Vit Rakusan.

Potrivit lui Josef Urban, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Poliție pentru străini, de la începutul controalelor și până azi, polițiștii au verificat 773.063 de persoane la granița cu Slovacia. Drept urmare, 5.482 de migranți au fost identificați ca migranți ilegali în tranzit. Poliția a arestat și 74 de traficanți. Numai în ultimele 24 de ore, poliția a verificat peste 37.000 de persoane și a găsit 212 refugiați.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare