Din cauza înrăutățirii situației în domeniul migrației ilegale de tranzit, autoritățile din Cehia au decis să introducă temporar controlul la frontiera cu Slovacia, după cum se arată într-un mesaj publicat de serviciul de presă al Ministerului de Interne al Republicii Cehe.

Pentru început, controalele se vor reintroduce din 29 septembrie 2022, orele 00:00, până pe 8 octombrie 2022, orele 23:59, însă, dacă situația nu se îmbunătățește, autoritățile pot prelungi durata de aplicare a acestora.

În perioada anunţată, va fi posibilă trecerea frontierei de stat dintre Cehia și Slovacia la punctele de control doar „cu documente valabile”. Controlul se va efectua pe toată lungimea tronsonului de frontieră – Cehia redeschide 27 de puncte de control: 17 rutiere, 7 feroviare și 3 fluviale.

Autorităţile au avertizat că trecerea frontierei în afara punctelor de control în perioada deciziei este strict interzisă. Sunt exceptați de la restricții reprezentanţii Sistemului Integrat de Salvare (IZS), fermierii, vânătorii și alți lucrători care își desfășoară activitățile la frontieră.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare