UPS anunță extinderea hub-ului de logistică în domeniul medical din Ostrava, Republica Cehă, dublându-și astfel suprafața și creând până la 50 de noi locuri de muncă. Compania a adăugat 6.000 m2 de spațiu conform cu GDP, care găzduiește medii cu temperatură controlată pentru o gamă largă de medicamente și produse biologice sensibile la acest factor.

Cu acest prilej, Fredrik Jansson, Managing Director, Europa Centrală și de Est, UPS Healthcare Europa, a declarat: „Clienții noștri activează pe unele dintre piețele cu cea mai rapidă creștere pe segmentul medical din lume, iar produsele lor necesită servicii aproape perfecte. Nu investim doar pentru a răspunde nevoilor clienților noștri de soluții end-to-end de calitate, ci investim și în comunitățile în care lucrăm și trăim prin crearea de noi locuri de muncă.”

Situată în inima Europei Centrale și de Est, facilitatea UPS Healthcare va susține dezvoltarea regiunii și va asigura un acces mai bun la piețele emergente din Europa de Est, oferind companiilor care activează în segmentul farmaceutic și de dispozitive medicale din Republica Cehă o altă legătură directă din Europa cu rețeaua globală a UPS.

Hub-ul de 3.800 m2 din Ostrava e prima unitate logistică UPS dedicată domeniului medical din țară şi a fost inaugurat în octombrie 2021. Pentru clienți, extinderea înseamnă timpi de expediere mai rapizi și o flexibilitate mai mare, dar și asigurarea distribuției pentru spitale și farmacii în Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria.

Inovațiile din domeniul produselor biologice, al produselor farmaceutice și din medicină indică faptul că 80% din produsele farmaceutice din Europa necesită transport cu temperatură controlată. Iar UPS continuă să facă investiții pentru a valorifica această tendință.

Recent, compania a anunțat intenția de a achiziționa Grupul Bomi, care deține facilități cu temperatură controlată în 14 țări din Europa și America Latină și care va aduce în echipă aproape 3.000 de membri Bomi cu competențe avansate. După aprobarea achiziției, estimată să se finalizeze până în 2023, UPS Healthcare își va dubla capacitățile globale din 2020 până în prezent.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut